недеља, 11. март 2012.

Trofej Novog Sada 10.03. - 1. kolo PSK

Prošlo je i to prvo kolo prvenstva Srbije u kombinaciji, koje sam najavljivao više puta. Kao i prošlih godina, sezonu otvaraju trke na Fruškoj Gori, pa je tako bilo i ove, samo što je organizator bio OAK Novi Sad, a lokacija - Iriški Venac.

Prva zvanična trka u kategoriji seniora (M21E) je prošla sasvim solidno. Pretpostavio sam da će biti fizički teško, 4.5km (vazdušnom linijom) sa 210m uspona, a tako je i bilo... Svaka uzbrdica mi je izašla na nos.

Krenuo sam malo sporije, ali sigurno. Prve četiri kontrole bez problema, osim što sam pri velikoj brzini (nizbrdo) ka 3.kt udario kolenom u stablo zbog čega posle trke nisam mogao da rastrčim. Na 5. kt sam igubio par desetina sekundi, jer sam stao 20tak metara pre kontrole jer je uvala u kojoj je kontrola mnogo šira u prirodi nego što je predstavljeno na karti.
Na 6. kt gubim 1 min zbog lošeg odabira varijante: otišao sam do potoka u podnožju kontrole i odatle se peo kao Silvester Stalone u filmu alpinista, umesto kao sav normalan svet da sam prešao potok odmah preko puta 5. kt i nastavio da sečem brdo.
Naredne četiri kontrole nisu bile problem. Na 11. kt pravim grešku od skoro 2 min na izboru varijante: došao sam do potoka koji je bio izmedju 2 dosta duboka odseka i umesto da sam nastavio do račvanja jaraka pa uvalom uzbrdo, vratio sam se do ukrštanja potoka pa odatle "nešto" sekao brdo pa promašio uvalu pa tek onda do kontrole.
Sledeće 3 kt bez problema i onda na 15. još par izohipsi više nego što treba i 20tak sekundi viška.

Sve u svemu, oko 3.5 min grešaka što i nije tako mnogo. Zauzeo sam 5. mesto od 26 seniora, sa zaostatkom od 4min i 46 sek u odnosu na prvoplasiranog i osvojenih 87 bodova (od 100). Rezultati, Splitovi

Sledeće takmičenje koje me očekuje je Dunavski Kup u nedelju 18. marta, takođe na Fruškog Gori samo na Rohalj Bazama. To će ujedno biti i prva selektivna trka za reprezentaciju Srbije.




2 коментара:

  1. Анониман11. март 2012. 21:50

    Savo odlican ti je blog,nacin pisanja i objasnjenja na dobrom nivou,samo nastavi ,budi jos uporniji i u sumi i u skoli.KUM M40

    ОдговориИзбриши