недеља, 22. април 2012.

Memorijal "Čika Duško Jovanović " - Rajac 21.-22.04.

Proteklog vikenda održano je dvodnevno, međunarodno o-takmičenje, u organizaciji PD Pobeda iz Beograda, na veoma lepim terenima Ravne Gore. Uživao sam oba dana što se tiče trčanja, prohodna šuma je ono što najviše volim. A sada da pređem na analizu i komentar trke...

Prvog dana je bilo prvenstvo Srbije na srednjim distancama kao i trka za svetsku rang listu (WRE). Posle dužeg razmišljanja, ipak sam rešio da i prvenstvo na srednjim trčim u seniorskoj kategoriji. Napravio sam 2 ogromne greške koje su itekako uticale na plasman. Imao sam dobar tempo, fizički sam spreman, ali još uvek mi se dešavaju iste stvari, karta, karta, karta.

Od početka sam krenuo jako, imajući u vidu da su startna vremena bila dirigovana po trenutnom plasmanu u kupu. Ja sam startovao 3. po redu, a iza sebe sam imao 2 veoma jaka takmičara - Ugora i Popa. Pritisak je bio veliki.
Prve 4 kontrole sam odradio dobro. Zatim sledi greška, koja je izazvana delimično mojom, a delimično krivicom crtača karte. Došao sam do vrtače pre kontrole, ona je predstavljena jednom izohipsom (tepsija) dok je na terenu to "bunar" - vrtača koja treba da ima još najmanje 2 izohipse
To me je blokiralo. Pomislio sam da sam na vrtači pre i krenuo da skrećem. Prethodno sam video 14. kontrolu, ali sam u trenutku zaboravio i na to i na sve ostalo i krenuo da skrećem očekivajući niz vrtača. U jednom trenutku sam stao, video da mi kompas ne pokazuje dobar pravac i krenuo da se vraćam. Video sam Popa (koji je startovao 4 min. posle mene, dok me je Ugor, koji je startovao 2 min. posle, zaobišao) kako overava kontrolu i došao do nje...
Do 12. kt nije bilo problema.
Na 13. krećem u pogrešnom pravcu, a onda se ispravljam.
Na 14. završavam trku. Nisam kontrolisao pravac dok sam trčao nizbrdo, otišao sam previše desno, do potoka koji uopšte nisam registrovao na karti, nisam znao gde sam. Izašao sam na makadam, uočio hranilicu sa leve strane, pronašao se i otrčao do kt.
Do kraja bez problema...
Izgubio sam 2 puta po 4 min. što je previše za srednju distancu i za ovako bitnu trku. Na kraju 8. mesto od srpskih takmičara i daleko 15. mesto od svih (domaćih i stranih). Rezultati Splitovi


Sledećeg dana sasvim druga priča. U pitanju je bilo prvenstvo Srbije u kombinaciji - 7. kolo. Imao sam 2 greške, jednu manju od 40tak sekundi i jednu veću od oko 1 - 1.5 min.

Prva kontrola bez problema, jedino je možda trebalo da idem sa desne strane linije, preko 15. znao bi na kraju gde je, a ona me je koštala prvog mesta od srpskih takmičara, ali dobro, šta je tu je. Na 2. kt. ne znam iz kog razloga ispadam na livadu, tu sam stao na tren, pogledao, pronašao se i ispravio pravac. Tu sam izubio 40 sekundi - 1min.
Dao sam po gasu, jer sam hteo da se iskupim za jučerašnju trku. Gazio sam 3, 4,... sve do 8. kt.
Na 9. sam izabrao varijantu putem, koja se ispostavila kao najbolja, na njoj sam imao najbolji split.
Na 11. gubim 30tak sekundi u provlačenju kroz zeleniš i u stajanju jer sam iskrenuo nogu na kamen, na nizbrdici. Nastavljam dalje jako. Na 14. me je sustigao umor, pa sam malo usporio.
Tu je izgleda bio i pad koncentracije. Odredio sam pravac sa 14 na 15. i bio je dobar. Na nekih 50tak metara od kt. sam stao, pa skrenuo. Izašao sam na stazu misleći da je to ona gde je i kontrola. Krenuo sam gore ali je nije bilo. Krug je poklopio deo staze i raskrsnicu tako da nisam ni mogao da vidim. Spustio sam se niže, stao, video kako pada teren, u daljini video livadu i ukapirao gde sam. Tu sam izgubio oko 1 - 1.5 min.
Do kraja sam ubacio u najbržu brzinu i finiširao kao na evropskom prvenstvu. To finiširanje se isplatilo jer sam zauzeo 6. mesto (2 sekunde ispred 7.) od svih takmičara, a veliko drugo mesto od domaćih, sa osvojenih 97 bodova od mogućih 100. Zadržao sam 3. mesto u kombinaciji.

Rezultati 2. dan        Splitovi       U ukupnom plasmanu sam zauzeo 10. mesto od 40tak takmičara.

Za tazliku od prvog, drugim danom mogu biti veoma zadovoljan, eto, da nije te jedne gluposti na kraju, uzeo bi još jednu 100tku, ali dobro. Sledi dan pauze, a onda priprema za prvenstvo Srbije u sprintu koje će se održati 5. maja u Aranđelovcu.

5 коментара:

  1. Ne mozes da uzmes stotku kad ja trcim!

    ОдговориИзбриши
  2. Bice jos mnogo stotki Savo...Ti vec u prvoj sezoni uzimas stotke iako si duplo mladji od veceg dela konkurencije...Samo napred i bez pardona ,tvoje vreme tek dolazi...

    ОдговориИзбриши
  3. Nemoj da te loze ljudi, mozes da uzmes stotku samo kad trci druga liga kao u Palanci!

    ОдговориИзбриши
  4. http://oris.orijentiring.rs/karte/Mokra%20pecina%20Rajac%202008.jpg evo kako izgleda deo kod čuvene 5. kontrole na staroj karti - fale 2 izohipse plus 2 rupe, toliko od mene.

    ОдговориИзбриши
  5. Nego nije ti losa ova fotka gore? Ko te ovo slikao? Stvarno je majstor fotografije

    ОдговориИзбриши