понедељак, 30. новембар 2020.

Kamp nacionalnog tima 27-29.11.2020.

S obzirom da nijedan nastup reprezentacije zbog situacije sa virusom KOVID-19 nije realizovan, stvorio se prostor za još jedan (ne)planirani kamp pod pokroviteljstvom Orijentiring saveza Srbije. Od samog začetka kampa kao teme bio sam mišljenja da ga treba realizovati na nekom tehnički komplikovanijem terenu. Drago mi je da je tako bio i osmišljen, a sada i realizovan.

Odrađeno je ukupno 5 treninga na tehnički najzahtevnijim terenima u Srbiji, od čega i jedan noćni. 

Iako ima komentara kako kamp nije bio priprema ni za šta konkretno, ja se ipak sa tom konstatacijom ne slažem u potpunosti, iako ima istine. Mislim da je svaki kontakt sa kartom, a posebno ovako tematski postavljeni treninzi koji zahtevaju upotrebu više orijentiring tehnika i maksimalnu koncentraciju, jako važan za analizu i kontinuirani napredak jer je suština u dugoročnom razvoju, a ne u ad hoc pripremama pred konkretno takmičenje. Ukoliko se ova praksa zadrži i ubuduće, da tokom godine u organizaciji više Saveza/klubova imamo na raspolaganju 4-5 produženih-vikend-kampova - može da se očekuje nešto od rezultata.

Zahvalan sam Orijentiring savezu Srbije i organizatorima kampa na prilici da usavršavam svoj "know how" za reprezentativna takmičenja u budućnosti. Nije bilo lako organizovati kamp u ovakvim zdravstvenim i vremenskim okolnostima. 

Night orienteering















































Нема коментара:

Постави коментар