субота, 22. март 2014.

Belgrade Sprint Cup (BSC) - etapa 1 (16.03)

U nedelju 16.03. AOK Rtanj iz Beograda je i zvanično otvorio sezonu orijentiring takmičenja u Srbiji sprint distancom na Bežanijskoj Kosi. Trka se bodovala kao prva etapa Belgrade sprint cup-a.

BSC sastoji se iz 4 etape: prva 16.03. – Bežanijska Kosa, druga 06.04. – naselje Medaković, treća 10.05. Blok 45 i četvrta 25.05. – takođe na području grada Beograda.
Takmičenje je u formi biciklističkih trka, pobednik svake etape dobija žutu majcu kao nosilac naredne etape, a prvih troje diplome. U poslednjoj, 4. etapi, starne liste će biti konstruisane na osnovu zaostatka za prvoplasiranim, a pobednik će biti onaj ko prvi pređe ciljnu liniju (isto tako i ostale pozicije).

Trka je bila dužine 3km sa 19 kontrolnih tačaka. Zauzeo sam 3. mesto od 23 takmičara sa 2:20 min zaostatka za prvoplasiranim i oko 1.5 minut zaostatka za drugoplasiranim. 
Nisam ispunio lična očekivanja jer sam napravio 1 krupnu grešku (od jednog minuta) i dve manje (od po 30 sekundi), koje su me koštale prvog, odnosno drugog mesta. Trenutak nepažnje, jedan pogrešan prolaz između zgrada, izlazak na pogrešnu ulicu i 2 mesta niže na rang listi.

Rezultati          Splitovi


Narednog vikenda me očekuju 2 trke, u subotu studentsko prvenstvo na Kalemegdanu – sprint distanca, gde ću trčati za svoj fakultet – Ekonomski fakultet u Beogradu, a u nedelju prvo kolo Kupa Srbije na Fruškog Gori – srednja distanca. 

Нема коментара:

Постави коментар