среда, 1. октобар 2008.

Retrospektiva vol. 2 (2008. godina)

Nastavljamo retro serijal započet na prethodnom postu. Nakon 23 trke u 2006. i 2007. godini zajedno, usledilo je 25 trka samo u 2008. godini + još više treninga na karti. 

U prethodnom postu zaboravio sam da napišem jednu anegdotu: pamtiću momenat iz juna 2007. godine kada sam zbog odlaska na odmor sa svojim roditeljima preskočio trku na Divčibarama na kojoj se pojavio jedan dečko koji je do tog trenutka bio po bodovima iza mene, a nakon toga ispred što je bilo dovoljno da me tadašnji stručni štab ne pozove na kamp za mlade i perspektivne na Divčibarama (ispostaviće se da ga naredne godine nije maltene bilo na upola, a dve godine kasnije ni na jednoj  trci, dok sam ja debitovao za reprezentaciju). Mislim da su ta situacija, odlazak u Austriju na Alpe Adria Kup s početka 2008. godine, kao i još par stvari diretkno uticali na moju još izdraženiju zainteresovanost za razvoj, želju za nastupom i dokazivanje u reprezentaciji, na šta kasnije ukazuje i insistiranje za odlazak na kamp 2008. godine (Kopaonik) sa tek skinutim gipsom posle preloma radijusa leve ruke :)
Takve stvari još jednom govore o odgovornosti ljudi na bilo kojoj poziciji, bilo u upravi saveza, bilo u stručnom štabu, jer je nečinjenje ili površnost jednako direktnoj učinjenoj šteti. Dakle, ako želimo nešto da postignemo, moramo voditi računa o svakom talentovanom detetu i razlikovati trenutnu zabavu od nečije iskrene ljubavi i zainteresovanosti, ali za to je potrebno malo više od "titule" trenera. 

Preostaju karte za još 3 godine: 2009, 2010. i 2011. :)





























Нема коментара:

Постави коментар