недеља, 18. новембар 2012.

Masters Kup 2012

Za razliku od prethodnih postova, ovog puta pišem kao organizator trke, a ne kao takmičar. Naime, omladina orijentiring kluba Jasenica organizovala je, sada već tradicionalnu trku, šesti po redu Masters Kup.
Posle dugog premišljanja, ipak sam prihvatio ulogu direktora takmičenja. Inače, ovo je treći, a ujedno i poslednji put kako sam direktor Mastersa, s obzirom da sam napunio 18 godina (tradicija nalaže da direktor treba da bude mlađi od 18). 

Imao sam više ideja u vezi odabira terena i tipa takmičenja, ali sam se odlucio za "ULTRA SPRINT" (dužine staza su bile između srednjih i dugih) koji se održao u Smederevskoj Palanci. Trka se sastojala iz dva dela:

  • Prvi deo je obuhvatao otvoren teren i veliki park u okviru banje i izvora mineralne vode - Palanački Kiseljak. Na gradskom bazenu je bio start, dok je poslednja kontrolna tačka bila na samom kraju parka i izlazu na bedem, pored reke Kubršnice koja protiče kroz naš grad.
  • Sledio je koridor dužine od 1 km koji je bedemom vodio do mašinsko-elektrotehničke škole "Goša", a zatim kroz pružni podvožnjak do ulaza u širi centar grada. Na kraju tog podvožnjaka se uzimala karta broj 2.
  • Drugi deo je obuhvatao, kao što rekoh, širi centar grada: od parka u okviru opšte bolnice Stefan Visoki, preko dela oko opštine, centra, do parka oko bioskopa i sa ciljem u pešačkoj zoni.
Na moju veliku žalost, startovalo je samo 70tak takmičara. Veliki trud smo uložili, uradili reambulaciju karata, nacrtali jedan novi deo koji se nikada nije koristio, osmislili nešto sasvim drugačije, ali trka se nije bodovala ni za prvenstvo Srbije, ni za prvenstvo Srbije u kombinaciji i to je verovatno bio razlog slabe posećenosti...

Drago mi je što smo imali dva inostrana takmičara: Dag Steinar Ragvin-a  iz Norveške u kategoriji D35-m (muškarci od 20 do 35 godina) i  Patrick-a iz Irske (u okviru PD Pobeda) u kategoriji M-b (muškarci preko 50 godina), tako da možemo slobodno da kažemo da je takmičenje bilo i međunarodnog karaktera.

Nije bilo lako postaviti 60 kontrolnih tačaka (i sačuvati iste), napraviti koncepcije za 10 kategorija za 2 terena (ukupno 20), nacrtati novi deo karte, kao i obezbediti sve da takmičari budu zadovoljni, ali uz pomoć mojih drugara, skoro sve je prošlo ok. Kažem skoro jer smo imali 2 peha, naravno u oba slučaja su to krađe. Prvo su nam ukrali 8 od 10 drvenih stubića kojima smo na svakih 50m obeležavali koridor na bedemu, a posle toga su nam ukrali i jedan stalak (aluminijumski stubić visine 1m) sa stanicom koja ni malo nije jeftina. Tako su nam upropastili ideju da od prihoda od startnina kupimo i napravimo klupske dresove za nas omladinu, jer će taj novac ići kao nadoknada za stanicu...

Nadam se da su svi takmičari zadovoljni većim delom organizacije i koncepcijama staza. Vreme nas je poslužilo, što je takođe jako bitno.
Takođe, hteo bih da se zahvalim prevozniku "Lasta" jer su nam omogućili prevoz takmičara na start koji je bio udaljen skoro oko 2km od takmičarskog centra, zatim opštoj bolnici "Stefan Visoki" koja nam je dozvolila da deo trke prođe kroz njihov park, PRINT SHOP-u koji je štampao diplome i zahvalnice, našem prijatelju kluba Boletu Milenkoviću koji nam uvek izlazi u susret sa ozvučenjem, RTV Jasenici koja nas uvek medijski pokriva, čuvarima kontrola, takmičarima koji su uzeli učešće kao i svima koji su doprineli da takmičenje bude na najvišem nivou.

U prilogu par slika sa terena i karata sa i bez koncepcija za one koji su bili sprečeni da dođu i da vide kako je sve to izgledalo:









Нема коментара:

Постави коментар