недеља, 1. април 2012.

Beograd OPEN 2. dan (01.04.)

NAPOKON!!! Nakon jučerašnjih grešaka - novi dan, nova trka. Posle 3 kola (4 trke), najzad ono što sam želeo. Jedna od najbolje istrčanih trka u mom stažu od 6 godina u orijentiringu. Duga distanca, 11.2km i 490m uspona. Veliki izazov za mene. Imao sam motiv i ispunio sam ga.
Bio je "chasin' start", bilo je 16 takmičara ispred mene (Milić nije trčao), a 7-8 koji su ispred mene do 5 min, ulog je bio veliki.

Krenuo sam mirno. Znao sam da moram da krenem sporije da bih istrčao celu stazu. Sporiji tempo mi je sasvim odgovarao, kartu sam nesmetano čitao.

Do 6. kt nisam imao problema. Prošao sam iznad nje i nastavio izohipsom 50tak metara. Tu sam stao, video uvalu, krenuo napred misleći da nisam još stigao. Opet sam stao pogledao put dole, i vratio se nazad na kontrolu. Tu sam izgubio oko 1 min.

Sledi ono što nije smelo da mi se desi. Loš odabir varijante koja je (pored 17. kt) odlučivala ko je pobednik. Tek kada sam došao do šljake sam video koliko ne gledam i ne razmišljam. Nisam video najgluplju (ali najbolju i najbržu) moguću varijantu - putem do jarka i onda uzbrdo do kontrole. Tu sam izgubio 3 do 4 min. kršeći se preko svega mogućeg. Kada sam već bio na šljaci, nisam hteo da menjam varijantu, mrzelo me je da silazim nazad na put, a i kad god promenim varijantu u toku trčanja - pogrešim. Odatle, od "zelene" šume (gde su me malo hvatali grčevi, ali posle prestali) sam uhvatio pravac i terao sve do puta. Odatle azimut i uz malu korekciju do kontrole.

Leptir sam ok odradio i nastavio dalje. Do 17. kt sam malo pustio korak - na 2 nizbrdice i na ravnom. Do 18. sam išao preko druge, a onda mali pad koncentracije. Nastavio sam ka 19. kt izohipsom misleći da je na istoj kontrola, ali nisam dobro video. Stizao me je umor i mutilo mi se u očima, osveženje je taman dobro došlo. Uočio sam da sam blizu puta i video napred raskrsnicu, znao sam da sam pretrčao kontrolu i vratio se nazad. Tu sam izubio oko 1 min, vervatno i malo više. Popio sam čašu vode, polio vrat i glavu i nastavio dalje.

Kada sam se peo uz šljaku pred 20. kt kroz glavu mi je prošlo da li sam overio kt pre nego što sam uzeo vodu (da mi se ne ponovi Kopaonik OPEN od prošle godine....), ali sam posle 20tak sekundi vratio film :)

Do 28. kt sam išao ok. Malo sam "umro" na uzbrdici pred 21. kt, ali sam nastavio. Na 28. pravim malu grešku, ali korigujem i završavam trku.

Veoma sam zadovoljan svojim rezultatom. Greške sam sveo na minimum, vremenski sam izgubio samo 5-6 min, što je vrlo malo s obzirom da je trka bila izuzetno naporna, kako fizički, tako i tehnički i menatlno. 11.2km i 490m uspona sam pretrčao za 87 min i 22 sekunde. Danas sam zauzeo 5. mesto (2. od sprskih takmičara) a u ukupnom plasmanu sam 8.
Ovo mi je reper za dalje, nadam se da ću ovako nastaviti. Rezultati - duga distanca Splitovi svi takmičari
Ukoliko neko želi, mogu da mu pošaljem splitove samo za drugu grupu.

9 коментара:

  1. CESTITKE OD SRCA !!!KUM M40

    ОдговориИзбриши
  2. Napravio si haos ... :)

    ОдговориИзбриши
  3. Svaka čast Savo. Sviđa mi se tvoj stil pisanja, a i samokritika i volja za napredovanjem. Samo tako nastavi. Bravo na rezultatu.

    ОдговориИзбриши
  4. Znači, Blažo ti je salutirao juče?! ;)

    ОдговориИзбриши
  5. Pa ja koliko se secam zavrsio sam kao cetvrti. Kad sam video da sam napravio mnogo gresaka isao sam samo da zavrsim trku, a kad me Cora stigao ostavio sam ga bez problema, jer se potera i trci tako da pobegnes od onoga ko te juri. E sad sto se boduje trkau odnosu na ta vremena... Da sam znao ne bi bio bas takav raspored, ali moja je greska sto nisam znao da je nedelja kup trka. Ali imate trke u toku sezone a ja cu vas svaki put podsecati koliko ste zaostali iza mene

    ОдговориИзбриши